Saturday, June 8, 2013

Buat Duit dengan Blogging ?


Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca setia Blog Mutiara Kesayangan Syurga


Kali ini Mr. F ingin berkongsi satu tips iaitu bagaimana menghasilkan duit dengan blog. Ramai orang mempunyai blog dengan pelbagai jenis kategori seperti personal, gaya hidup, hiburan, isu semasa atau berita, sukan, cinta dan banyak lagi.

Tetapi tidak ramai blogger yang berjaya menghasilkan 'duit poket' dengan blog. Kunci utama bagi menghasilkan duit dengan blog adalah kerajinan dan semangat yang membuak-buak. Tanpa kerajinan dan semangat tidak mungkin anda dapat menghasilkan duit dengan blog.

Kekerapan menulis sekurang-kurangnya 3-5 entri sehari, mencari pembaca setia dan kekalkan traffik sekurang-kurangnya seribu sehari Insyaallah anda akan berpeluang menghasilkan duit dengan blog. Tetapi harus diingat bahawa kandungan blog juga perlu diambilkira. Elakkan entri yang berunsur 18sx, video, dan kandungan haruslah original tulisan sendiri.


Jika anda berjaya mengikuti langkah ini Insyaallah akan berpeluang menghasilkan duit dengan blog. Ikuti entri seterusnya daripada Mr. F bagaimana menghasilkan menjadikan hidup anda lebih bermakna ? 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera :)

No comments:

Post a Comment